Viatge del s.XVII al s. XXI amb l'Arxiduc Salvador

L'ús del territori i de tots els espais que el comprenen canvien al pas de les activitats humanes que en ell transcorren.
En les imatges que segueixen aquest text, podem veure d'una banda les il·lustracions realitzades per l'Arxiduc Lluís Salvador en els seus enciclopèdics llibres Die Balearen, on hi ha dos volums dedicats a l'illa de Menorca, i la seva comparació amb una foto actual del mateix lloc.

Veurem doncs, una imatge de Menorca durant els viatges de l'arxiduc, els anys 1867 i 1877,  i la seva comparació actual.
En la primera il·lustració de l'Arxiduc que veim, podem veure la gran activitat que hi havia a l'aljub des Mercadal, essent l'aigua un dels elements més importants en la vida quotidiana de tota persona. L'anar a cercar aigua, quan encara no hi havia aigua corrent, era una de les activitats més importants del dia. Per contra, en la fotografia de la dreta, veim la decadència de l'aljub, el qual és més un objecte turístic que una solució a una necessitat social.
Si continuam observant les fotografies, podem veure el canvi d'algunes platges, com la de s'Arenal den Castell, a dia d'avui nucli turístic, o el gran esclat urbanístic de Fornells, on es pot veure tot la construcció del passeig vora el mar. Una altra cosa curiosa de veure, és el gran canvi tecnològic que podem entreveure, amb el gran contrast entre els vaixells del port de maó, el canvi de carros per cotxes, l'aigua potable i l'urbanisme que cada vegada va guanyant més terreny a la terra.

Aljub d'Es Mercadal.

Arenal d'en Castell

Port de Maó
Port de Maó


Maó
Fornells
Cala Pregonda
Calesfonts / Es Castell

Ciutadella, plaça des Born
Comentaris

Entrades populars