David Seymour "Chim" i la Guerra Civil espanyola a Menorca

David Seymour
 David Szymin va néixer el 1911 a Varsòvia en una família d'editors. Amb l'esclat de la Primera Guerra Mundial van marxar a Rússia per tornar a Varsòvia el 1919 . Conegut també pel pseudònim Chim, David Seymour  va començar a treballar com a fotògraf independent i a partir de 1934 les seves històries i fotos aparèixen regularment a Paris - Soir i Salutacions. Mitjançant Maria Eisner i la nova agència Alliance , Chim va conèixer a Henri Cartier - Bresson i Robert Capa, amb qui va desenvolupar part de la seva carrera. 

Entre 1936-1938 Chim va fotografiar la Guerra Civil espanyola, on l'any 1938 viatjà a Menorca, on tot i els dos anys de guerra, seguia sota control republicà. 

Finalment, i acabant la història de la guerra civil espanyola, feu un viatge a Mèxic amb un grup d'exiliats republicans espanyols. 

 En esclatar la Segona Guerra Mundial es va traslladar a Nova York , on va adoptar el nom de David Seymour. El 1947 , al costat de Cartier - Bresson , Capa , George Rodger i William Vandivert , va fundar l'agència Magnum, que després de la mort de Robert Capa va dirigir durant 10 anys. El 10 de novembre de 1956, va ser assassinat a Egipte per una metralladora quan viatjava a prop del Canal de Suez per cobrir un intercanvi de persones.

Aquí podeu veure una sèrie de fotografies de l'estada de Chim a Menorca l'any 1938.  

Soldat llegint el diari "Justicia Social"

Mercat des peix
Mercat des peix

Sistema de comunicació 1938

Marins del port de Maó
Autoritats de Menorca 1938. Al mig coronal Branderis, a la seva dreta, Angel Valbuena i Mercadell Pons

Partit de Futbol, Maó

Infermeres de l'Hospital Civil


Vista de Maó

Cap editor de "Justicia Social"

Pescadors port de Maó


Vigilant la costaAl·lots o al·lotes en un refugi anti aèri. Menorca 1938

David Seymour , Magnum Photos. Spanish Civil War. Minorca

Comentaris

Entrades populars