Gerda Taro , fotoperiodisme femení a la Guerra Civil Espanyola

Gerda Taro
Gerda Taro (1910-1937), pseudònim de Gerta Pohorylle, considerada primera fotoperiodiesta i primera dona que va combrir un front de guerra, on va morir.
Gerta Taro va tenir una carrera breu, concentrant les seves fotografies al front de la Guerra Civil Espanyola, on morí al front de Brunete el 16 de Juliol de 1937. 
Companyera sentimental de Robert Capa, les seves fotografies formen part de l'arxiu fotogràfic de Magum Photos, però a diferencia de les fotografies de Robert Capa o David Seymour "Chim" la seva obra és poc coneguda.
Ella va néixer a Stuttgart el 1910, i de familia jueva es va veure obligada a fugir a París, a causa del perill de l'ascens del nacionalsocialisme alemany. Gerda Taro va anar a Espanya el 1936, al costat de Robert Capa, per informar sobre els enfrontaments entre els republicans i els feixistes de Franco
  

 En la recerca d'imatges autèntiques, va prendre fotografies que documenten de prop no només el sofriment, sinó també la vida dels espanyols durant la guerra. Aquest enfocament va marcar una nova era en els reportatges de guerra, on ella es va convertir en la primera fotògrafa de guerra femenina mai vista.
Dinamitero Carabanchel. Magnum Photos, Gerda TaroHotel Colón, bcn.

Jove soldat, Front de Madrid 1937

Milicians

Miliciana entrenat-se per partir al front. Magnum Photos
Front de Segovia. Magnum Photos
Marines 1936. Magnum Photos

Gerda Taro al front de Segovia. Robert Cappa, Magnum Photos

Comentaris

Entrades populars