Pinten magres al paradís Balear I: Mallorca no vol ser es femer d'Europa.

Dissabte dia 26 de Febrer va haver una exitosa concentració a Palma on unes 3000 persones van formar una cadena humana per protestar davant la importació de fems i l'increment de la incineració a Mallorca.

Un dels motius més importants per oposar-se a n'aquesta proposta és sa salut. Estudis mèdics, com els publicats recentment per l'Institut Carlos III, relacionen clarament la incineració amb l'augment de la mortalitat per càncer. Però no només sa nostra salut serà afectada, sino que també ho serà sa salut de Mallorca, ja que com més residus cremam més empitjoram es nostre entorn. Per molts controls que ens vulguin vendre els nostres ppolitics, cendres, dioxines i fums s'escampen, i conseqüentment afecten l'aire que respiram, l'aigua que bevem i els aliments que menjam.
Per si aquest no són prou motius, podem afegir-hi també la magnifica imatge que s'està mostrant, sobretot de cara al sector turístic, vaca sagrada que ens dona de menjar i que si no cuidam també morirà malalta, ja que els països on més es rebutja la incineració són precisament aquells que més turistes ens envien. Trobau que vindran a gaudir de les magnífiques platges balears quan aquestes estiguin contaminades? I a respirar el nostre aire carregat de mort i no de pau?
Per si encara no tenim sa boca prou oberta i els ulls prou esglats, podem continuar xerrant del tema, i veure com els ppolítics segueixen jugant a l'ocultació i manipulació. Així, a la merda, ara l'hi diuen  “CSR” Combustible Sòlid Recuperat, als forns crematoris " planta de valorització energètica", a la monstruosa incineradora " parc de tecnologies ambientals", a la incineració màxima l'hi diuen " abocament zero" i és clar, ells no cremen residus, sinó que estan "generant energia renovable a partir de biocombustible".

 Ara bé, qui hi ha darrera açò? La idea de cremar prop de 200.000 tones anuals de residus estrangers a Mallorca, també diu molt de qui ens governa, en aquest cas un grup empresarial anomenat TIRME. I qui és TIRME? Una marca que amaga grans elèctriques i constructores com ENEL, Fomento de Construcciones i Contratas, Urbaser i Iberdrola. Unes empreses, que s'han "forrat" durant anys, han generat part d’aquesta crisi i encara volen guanyar més. Aquests són els qui governen de veritat. El PP, Unió Mallorquina, Matas, Munar,José Ramón Bauzá, Catalina Soler, sols són servidors. Les empreses ordenen, els polítics executen i ens recorden cada dia que vivim a la post­‐democracia.

Com diria en Xavi Castillo, la merda ens reglota.
Per més informació us recoman aquest vidio del GOB on es tracta el tema de l'incineració:
Comentaris

Entrades populars