2012 El setge a Menorca, i ses Illes Balears en general.

Menorca i ses Illes Balears al llarg de la seva història han estat espectadores de nombroses setges a les seves costes, només hem de pensar en la història de romans, otomans, anglesos, francesos, espanyols i molts més que han volgut posar els peus en les nostres illes. Presencies que a dia d'avui encara son ben visibles i presents en les nostres tradicions, edificis, manera de ser, és a dir, en la nostra cultura.
Ara bé, el setge que aquí ens ocupa, és aquest impulsat per les forces polítiques que governen la nostra comunitat i país. Un setge que vol acabar amb la nostra cultura, sigui com sigui que li volguis dir, i el nostre entorn. Nombrosos son els exemples que podem veure cada dia, i poc els que surten als mitjans amb la informació suficient perquè siguin entesos.
Per començar un atac a la nostra llengua, el Català, atacada constantment per l'administració, que entre altres coses ha fet que el català deixi de ser un requisit per entrar en l'administració, o l'han portat a la  desaparició en la televisió pública de les Balears, IB3.
Un altre dels importants atacs de l'administració a la Terra que els hi dona de menjar és La modificació del contingut del Pla Territorial Insular.( molt ben explicat en aquest vídeo del GOB), i que s'ha intenta imposar mitjançant un decret de llei, que per sort, ha estat aturat. En aquesta proposta del Consell, i emprant l'excusa de la crisis i la necessitat de crear llocs de feina, volen donar llum verda a diferents projectes urbanístics que fins ara havien estat aturats, com camps de golf, urbanitzacions, etc. Projectes, que venen a tocar espais emblemàtics i d'una diversitat medioambiental important, com els barrancs del sud, Macarella, Trebaluger, Algendar, Binigaus,Llucalari o Tirant al nord. Espais que es volen desprotegir des del punt de vista urbanístic, quan a dia d'avui, amb les urbanitzacions ja creades i els nuclis urbans encara hi ha 30% de territori que es pot urbanitzar. Per què l'hem d'incrementar un 20% més? No hi ha prou cases buides en molts dels nostres municipis?
Un altre de les idees d'aquesta modificació del PTI, és que es dona llum verda per la creació de camps de golf, els quals a partir d'ara podran anar acompanyats d'una urbanització, i sense cap regulació d'aigües depurades ni altres aspectes. Pel que fa a l'aigua, també s'han eliminat les garanties d'aigua potable a les poblacions existents, a fi de no tenir més traves alhora d'autoritzar noves urbanitzacions.
Finalment, una altre de les modificacions és que tot açò, que abans havia de passar per mans del Consell Insular i altres òrgans majors, quedarà a la mà, unipersonal, del Conseller de Territori.

Si no us ha agradat res del llegit fins aquí, si no us podeu creure el que estan intentan fer, per favor, passau per sa pàgina del GOB, on a part de bona informació sobre açò podreu firmar per demanar al Consell Insular que retiri aquesta petició. 

Comentaris

Entrades populars