Siria i el Subrealisme d'Assad

Que la realitat supera la ficció ja no ens hauria de sorprendre, però el que sí és preocupant és que la racionalitat humana no pugui superar aquesta barrera i, dia a dia, poguem ser espectadors de noticies tant esperpèntiques com de la que xerraré ara, relacionada amb la revolució siriana, que cada dia s'atraca més a una guerra civil.
Ja fa un any que Síria va començar la seva 'Primavera Àrab', i ella l'està posant, tot i que d'una manera molt discreta, sobre la història de les tragèdies, on un polític massacra la seva població mentre els altres contemplen el sofriment i el coratge de tota aquesta lluita per la dignitat de totes les sirianes i sirians.
Bashar al Assad, qui controla tots els mitjans del país, manipula i sotmet a tota la població en la seva pròpia guerra creada pel manteniment del poder. Des de l'inici de la revolta, Assad ha creat una conspiració contra el poble siri orquestrada per elements occidentals. La revolta va portar a la ficció a Bashar al Assad, i revolta i conspiració fan sortir al carrer a milers de sirians i sirianes de forma pacifica,que no tenen por de sortir al carrer, tot i els continus atacs de l'exèrcit fidel a l'estat,  i lluitar per la seva llibertat, dignitat i el seu dret de voler fer caure els seus dirigents . La creació de al Asad  ha arribat a tals extrems, que mitjançant una circulació de pilota en un partit de futbol del Barça, diuen els mitjans del president, els rebel sirians aconsegueixen llegir un codi que els porta a descobrir on hi ha armes i rutes de contraban. 
L'enemic invisible i el recurs de la por son les armes de Bashar al-Assad.
Mentrestant, la venda d'armes per part de Xina i Rússia no atura, és més, Rússia ja té soldats en territori sirià. Que és açò sinó una intervenció per seguir fent fort al president, que enriqueix aquestes persones a costa de l'eliminació i la masacració de la població siriana?
Els cercles de poder, el tràfic d'armes i la creació d'un conflicte on no n'hi ha, la creació d'una guerra, és el que volen aquestes persones, ja que és la seva manera de seguir en el poder i enriquir-se.Cercles de poder, que tot i està jugant amb vides, no afluixen, i segueixen amb els seus jocs polítics i d'interessos. Mentres, mil refugiats diaris volen creuar la frontera amb Turquia,plantejant per alguns la possibilita de crear una zona de seguretat, i la posició d'al Asad amb iran i Rússia, no fan més que fer créixer el temor a una cada vegada més possible guerra civil a Siria, i que la regió del pròxim orient esclati com un polvorí.

Només el temps i la convicció que el poble siri arribarà a la seva llibertat poden fer-ho realitat.

Comentaris

Entrades populars