La Primavera No només serà Àrab : PUSSY RIOT !


Pussy Riot és com es fan anomenar aquest grup de dones punk, russes, feministes i ecologistes, i fàcils de reconèixer amb aquest passa muntanyes de colors estrambòtics, que han protagonitzat nombroses accions de protesta contra Putin, el novament president de Rússia.
El grup Pussy Riot es forma a Moscou el setembre del 2011, i es defineixen com un grup punk, feminista i artistico-polític. Les seves denuncies passen per el sexisme de la societat russa, la corrupció del poder, l'abscència de llibertats i la violació dels drets de les minories sexuals. Les seves accions s'han centrat en desfilades de moda, conegudes botigues, i llocs públic on poder cridar l'atenció ràpidament i conseguir preséncia en l'escenari públic, i que tot i no englobar a públic anònim com en les flash mobs, degut a la seva curta durada i directa acció podriem anomenar d'accions de guerrilla. Accions ràpides i amb un objectiu clar.
El cas és que aquest grup ha esdevingut un símbol de les reivindicacions democràtiques russes, així com també de la seva repressió.
Un exemple d'aquesta repressió és la detenció de tres integrants de Pussy Riot després d'una performance dins una església, i on es cantava ' Santa Verge, acaba amb Putin', volguent demostrar així l'important relació de poder de l'església ortodoxa i l'Estat. Com llegim en la seva web, aquesta acció es va realitzar per denunciar l'estreta relació de l'església ortodoxa russa i el Kremlin, violant així la laïcitat de l'estat rus.  Arrestades al moment, les tres noies,Ekaterina Samutsevich, Nadezhda Tolokonnikova i Maria Alekhina segueixen en presó, a l'espera del judici que es preveu a finals d'Abril, i on es demana fins a 7 anys de presó per vandalisme. Dues d'elles, mares de nens de 4 i 5 anys han començat una vaga de fam per protestar per la seva detenció.
Rússia també està visquen la seva particular primavera, i després dels resultats (no)electorals que han donat la presidència a Vladimir Putin, la tensió no ha baixat, i segons Humans Rights Wacht aquest darrers dies la policia ha detingut a més de 130 manifestants. Un exemple més de la violència dels estats, un exemple més d'opressió, un exemple més del que s'ha de canviar.

Comentaris

Entrades populars