Ves al contingut principal

La Primavera No només serà Àrab : PUSSY RIOT !


Pussy Riot és com es fan anomenar aquest grup de dones punk, russes, feministes i ecologistes, i fàcils de reconèixer amb aquest passa muntanyes de colors estrambòtics, que han protagonitzat nombroses accions de protesta contra Putin, el novament president de Rússia.
El grup Pussy Riot es forma a Moscou el setembre del 2011, i es defineixen com un grup punk, feminista i artistico-polític. Les seves denuncies passen per el sexisme de la societat russa, la corrupció del poder, l'abscència de llibertats i la violació dels drets de les minories sexuals. Les seves accions s'han centrat en desfilades de moda, conegudes botigues, i llocs públic on poder cridar l'atenció ràpidament i conseguir preséncia en l'escenari públic, i que tot i no englobar a públic anònim com en les flash mobs, degut a la seva curta durada i directa acció podriem anomenar d'accions de guerrilla. Accions ràpides i amb un objectiu clar.
El cas és que aquest grup ha esdevingut un símbol de les reivindicacions democràtiques russes, així com també de la seva repressió.
Un exemple d'aquesta repressió és la detenció de tres integrants de Pussy Riot després d'una performance dins una església, i on es cantava ' Santa Verge, acaba amb Putin', volguent demostrar així l'important relació de poder de l'església ortodoxa i l'Estat. Com llegim en la seva web, aquesta acció es va realitzar per denunciar l'estreta relació de l'església ortodoxa russa i el Kremlin, violant així la laïcitat de l'estat rus.  Arrestades al moment, les tres noies,Ekaterina Samutsevich, Nadezhda Tolokonnikova i Maria Alekhina segueixen en presó, a l'espera del judici que es preveu a finals d'Abril, i on es demana fins a 7 anys de presó per vandalisme. Dues d'elles, mares de nens de 4 i 5 anys han començat una vaga de fam per protestar per la seva detenció.
Rússia també està visquen la seva particular primavera, i després dels resultats (no)electorals que han donat la presidència a Vladimir Putin, la tensió no ha baixat, i segons Humans Rights Wacht aquest darrers dies la policia ha detingut a més de 130 manifestants. Un exemple més de la violència dels estats, un exemple més d'opressió, un exemple més del que s'ha de canviar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sé lo que quiero....báilame el agua

Sí, sé lo que quiero Prefiero morir vicioso y feliz a vivir limpio y aburrido.
Prefiero encontrar una estrella en el fango a cuatro diamantes sobre un cristal.
Prefiero que la estrella queme, sea fuego, a un tacto rezumante de frialdad.
Prefiero besar el duro suelo veinte veces para llegar una sola vez a lo más alto a escalar poco a poco, sin caer nunca pero sin llegar jamás a la cima.
Prefiero que me duela a que me traspase, que me haga daño a que me ignore.
Prefiero sentir.
Prefiero una noche oscura y bella, sucia y hermosa, a un montón de días claros que no me digan nada.
Prefiero una cadena a un bozal.
Prefiero quedarme en la cama todo el día pensando en mi vida a levantarme para pensar en la de otros. Prefiero un gato a un perro. Porque el gato te araña, es infiel, te ignora, se escapa, pero sabes que, a pesar de todo, no podría vivir sin ti. En cambio, el perro es tonto, no sabe nada, te obedece hasta el absurdo.
Prefiero las mujeres gato a las mujeres perro, por las …

Bruixeria a Menorca I: la bruixa com a dona

El coneixament ens farà lliures, però al llarg de la història son molts els  exemples que demostren que el tenir certs coneixaments és perillos.
Coneixaments d'anatomia, botânica, sexualidad, amor i reproducció son coneixaments pel que moltes bruixes van ser acusades de jugar amb el diable.
Dins una societat molt masculina i religiosa açò va ser vist com una amenaça, pel que durant la edad mitjana a toda Europa, i fins al segle XVIII a Menorca, podem trobar molts testimonis que ens xerren de la presencia o l'amenaça d'aquestes forces ocultes majoritariament femenines.
Les bruixes no eren dolentes i llletges, com sempre han estat descrites per la literatura, sino que hauriem de pensar en dones, i també alguns homes, generadros d'un conexamente específic.
La professió de bruixeria sempre s'associa a les dones, i en el mateix Malleus Maleficarum podem veure com açò es definia.
El Malleus Maleficarum és el llibre més famós sobre bruixeria, escrit segurament entre 1486/7, es…

David Seymour "Chim" i la Guerra Civil espanyola a Menorca

David Szymin va néixer el 1911 a Varsòvia en una família d'editors. Amb l'esclat de la Primera Guerra Mundial van marxar a Rússia per tornar a Varsòvia el 1919 . Conegut també pel pseudònim Chim, David Seymour  va començar a treballar com a fotògraf independent i a partir de 1934 les seves històries i fotos aparèixen regularment a Paris - Soir i Salutacions. Mitjançant Maria Eisner i la nova agència Alliance , Chim va conèixer a Henri Cartier - Bresson i Robert Capa, amb qui va desenvolupar part de la seva carrera. 

Entre 1936-1938 Chim va fotografiar la Guerra Civil espanyola, on l'any 1938 viatjà a Menorca, on tot i els dos anys de guerra, seguia sota control republicà. 
Finalment, i acabant la història de la guerra civil espanyola, feu un viatge a Mèxic amb un grup d'exiliats republicans espanyols. 

En esclatar la Segona Guerra Mundial es va traslladar a Nova York , on va adoptar el nom de David Seymour. El 1947 , al costat de Cartier - Bresson , Capa , George Rodger i…