Agnès Varda

 Qui hem tengui a prop coneixerà sa meva admiració per n'Agnès Varda, i per qui no, esper que aquesta entrada li desperti curiositat. Les plages d'Agnès, biòpic de la pròpia Agnès, podria ser un bon inici, essent un recorregut per la seva filmografia.

Les pel·lícules de n'Agnès Varda es podrien enquadrar en gèneres com el diari o l'assaig cinematogràfic, on podriem incloure a personatges com Chris Marker o Alain Resnais. Pel·lícules i curtmetratges n'hi han molts però aquí en vull presentar :

  • Les fiancés du pont Mac Donald (1951)

  •   L’opéra-mouffe (1958),o també conegut com Diari d'una dona embarassada, on veim escenes del carrer baix la prespectiva de la dona embarassada.


  • Réponse des femmes: Notre corps, notre sexe (1975),


  •  Plaisir d’amour en Iran (1976), xerra sobre la sensualitat de l'arquitectura del país i, ens presenta una reflexió cultural sobre les relacions de génere abans de la Revolució Islàmica.  •  Ulysse (1982), poder un dels curtmetratges que més ens poden dir del cinema de Vardà, ja que mesclant la fotografia i la memòria, Vardà ens presenta una reflexió sobre el poder de la imatge i la selecció de la memòria. Vardà agafa una fotografia feta a Calais en 1954, i intenta investigar el significat de la fotografia en la seva vida i en la dels models que van participar-hi. 


Comentaris

Entrades populars