BORN FREE

PATRICIA HERAS, una de les condemandes pels fets de Sant Pere de Més Baix (2006) quan un policia local de Barcelona va resultat ferit greument, es va suicidar a casa seva despés de ser condemnada a sis mesos de presó, on quatre d'aquest va ser en tercer grau, és a dir, anant a dormir a la presó. 

Heras, que havia relatat en el seu bloc una versió dels fets contrària a la versió acceptada pel tribunal portava sis mesos en presó, quatre dels quals en tercer grau -anant a la penitenciaria només a dormir. Sempre s'havia declarat innocent.

Els fets van passar el 4 de febrer de 2006 quan la Guàrdia Urbana intentava acabar amb una festa en una casa pressumptament okupa (el moviment okupa va desmentir que tingués relació amb aquell edifici) al carrer de Sant Pere Més Alt. En els incidents un membre de la Guàrdia Urbana va ser agredit amb un test que li va causar una ferides gravíssimes que l'han deixat en estat vegetatiu. La versió segons la qual se li havia llançat un test des d'un balcó va ser explicada per l'aleshores batlle Joan Clos. Tot i això després es va canviar la versió i es va afirmar que les ferides havien estat causades per una pedra. Patricia Heras, en qualsevol cas, no va ser acusada d'això sinó del posterior llançament d'una tanca contra la policia, acusació que ella nega, tot afirmant que ni tan sols era al lloc dels fets.
Al gener de 2008 Heras va ser jutjada a l'Audiència Provincial de Barcelona i condemnada, amb Alfredo Pestana a tres anys de presó per atemptat contra l'autoritat. Els condemnats van recórrer al Tribunal Suprem espanyol que el 3 de juny de 2009 va ratificar la sentència imposada per l'Audiència Provincial de Barcelona. Posteriorment van demanar un indult al consell de ministres que no els va ser concedit. A l'octubre de 2010 Patricia Heras va ingressar a la presó de Wad Ras de Barcelona i el 18 de desembre de 2010 va passar a la secció oberta, amb l'obligació de tornar a dormir cada dia a la presó. El 26 d'abril de 2011 es va suicidar a casa seva.
Per aquests fets hi ha en presó tres persones més, Juan Pintos, Alex Cisterna i Rodrigo Lanza.
Amnistia Internacional va denunciar el cas i les tortures que van rebre els tres detinguts principals. Patricia Heras va denunciar també maltractaments.

Tot acaba, es posa un vel a la realitat, tot queda tapat, i sigui qui sigui el responsable, ja sigui l'Estat, la Policia, una organització terrorista, la Camorra, sigui qui sigui, del que es tracta és d'enviar un missatge,  l'objectiu del qual és demostrar la força absoluta , el domini i la impossibilitat d'oposar-se al poder real i omnipresent.  Davant açò, la nostra reacció, acceptar i no fer res, i sobretot ser prudents per salvar la vida, per no tocar els cabes d'alta tensió de la vendetta.

Comentaris

Entrades populars