Les Paradis Artificiels

Esclaves dans le travail d'organisations incompréhensibles,  
Notre seule possibilité de réalisation et de vie, c'est le sexe.    
 
(Houellebecq, M. Les particules élémentaires)

Per molts, les paraules mundialització i globalització ens feien pensar en una possibilitat, un món just, igual, equiparable, sense fronteres, amb diferències però sense menyspreu, ja que el coneixement de tots ens fa conèixen's a nosaltres mateixos, el que ens porta a estimar-nos i respectar-nos.

Evidentment...res està més enfora de sa realitat que açò. Mundialització i globalització van de la mà de la liberalització i el capitalisme salvatge, és a dir, de l'opressió de les llibertats, d'un consumisme salvatge que ens vol fer creure que és possible viure amb un desenvolupament durable, d'un sistema econòmic i polític que més que mai es mostra en tota la seva crueltat quan després de protegir i enriquir dictadors té la barra d'atacar-los en favor de la democràcia i en defensa d'un poble. Poble, al qui els mateixos que diuen que els protegeixen ajudaven a oprimir fins avui dia.
De tots es conegut que les migracions han existit durant tota la nostre història, dels Neanderthals als Homo Sapiens, dels pobles del mar als assiris, dels grecs als imperis medievals i la descoberta d'Amèrica... Les migracions no han aturat mai, i fa gràcia veure com en un país amb tanta immigració com França no atures de trobar-te gent que et diu que els seus avis, eren espanyols, catalans, portuguesos, que la seva família és africana, del Magreb, etc. Açò sí, existeixen els francesos de souche, aquells ciutadans de ve, amb una identitat que ningú els hi podrà rebatre. És irònic veure com avui dia, quan molta població té un excés enorme a diferents tipus d'informació, on les distancies s'han acurçat gràcies als mitjans de transport i de comunicació, poder és quan els uns i els altres ens coneixem menys i ens respectem menys.
Tot i que en el segle XXI podem xerrar de globalització, mundialització, del que sí hem de xerrar és d'indivudualisme. Sa nostra societat està malalta, i sa seva cura és molt fàcil, ella només està falta de capital social, de sinceritat, respecte, comunicació, honestedat i amor,  i que ens deixem de farses com les del captial econòmic, d'un desenvolupament durable, de la liberalització de sectors econòmics que ens oprimeixen a favor d'enriquir uns pocs, de la censura, la corrupció...La causa de tot açò, no és evidentment la decadència de l'especie humana, aquesta segur que té una molt bona salut, però si es la decadència absoluta d'aquesta gent que ens governa, i sobretot d'aquesta gent que es deixa manegar, fent-nos pagar a tots nosaltres les seves avarícies.
Sí, n'estic farta, però avui, un dia més, ens hem tingut d'aixecar amb una nova noticia de corrupció, avui a l'Ajuntament de Ciutadella. Evidentment, que la corrupció existeix a Menorca, lo sorprenent és que n'hagin sortit tant pocs casos, però sobretot el que m'indigna més és veure com aquesta malaltia de l'individualisme ens fa lluitar entre germans, familia, pobles, illes i països.

Esperem que ,si els Mayas tenien raó i ha d'arribar un canvi de cicle al 2012, aquest canvi ens porti cap a la bondat i l'estima de tots nosaltres, i no cap a l'individualisme, competitivitat i lluita d'avui dia.


Comentaris

Entrades populars